Categorieën

Travertin vloer schoonmaken

Heeft u thuis een prachtige travertin vloer en wilt u dat de vloer zijn eigen glans behoudt zonder dat deze dof wordt? Dan is het van belang op de juiste manier uw travertin vloer schoon te maken met natuursteen schoonmaakmiddel. Een travertin vloer valt onder de noemer natuursteen en gaat dan ook, wanneer deze goed onderhouden wordt, levenslang mee.

Voorkom beschadigingen aan uw travertin vloer

Zoals wij in eerste instantie altijd zeggen, voorkomen is gemakkelijker dan verhelpen. Daarom is het van belang uw travertin vloer goed te behandelen. Voorkom daarom dat uw gezinsleden met zand onder de schoenen over de vloer lopen. Dit heeft een schurend effect waardoor de travertin vloer er minder glanzend uit gaat zien. Ook vocht kan een boosdoener voor dit type vloer zijn. Schoonmaken van uw travertin vloer is dan ook de juiste manier om de vloer te weren van overmatig vocht en vuil.

Schoonmaken van een travertin vloer

Een travertin vloer is op verschillende manieren schoon te maken. Gaat het om alledaags stof of vuil dat u wilt verwijderen van de vloer? Dan is het stofzuigen en/of dweilen van de vloer meer als voldoende. Maar heeft u te maken met hardnekkige vlekken die wat meer zorg nodig hebben? Dan hebben wij in ons assortiment de juiste schoonmaakmiddelen om uw travertin vloer schoon te maken.

Uw pvc vloer schoonmaken, uw leisteen vloer reinigen of onderhoud aan uw natuurstenen vloer? Bij ProStone bent u aan het juiste adres voor kwalitatieve reinigingsmiddelen. 

Regelmatig reinigen van een travertin vloer

Wilt u uw travertin vloer schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel dat u periodiek kunt gebruiken? Dan is Prostone Cekafix M het perfecte middel voor het verwijderen van vlekken, vervuiling en vetten op uw travertin vloer. Een ander middel dat ook perfect werkt op een travertin vloer is Steinoline Polish. Deze polish beschermt de vloer tegen vlekken, schoenstrepen en ander soort vervuiling. Ieder product heeft zo een eigen dosering en gebruikswijze. Neem de gebruikswijze bij ieder product goed door. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met Prostone.

Vlekkenverwijderaar van Prostone

Prostone Oxi Kill is een product voor het schoonmaken van uw travertin vloer. Het verwijdert metaaloxide vlekken op zowel een travertin vloer binnen als buiten. U kunt de Prostone Oxi Kill voorzichtig gieten op de te behandelen plek en dit voor 5 minuten in laten werken. Hierna kunt u de plek afspoelen of afnemen met een doekje. Het is belangrijk de Prostone Oxi Kill niet langer dan een kwartier op de vloer te laten zitten.

Heeft u nog vragen omtrent dit product of het schoonmaken van uw travertin vloer? Neem dan gerust contact met ons en wij zullen u helpen bij het kiezen van de juiste schoonmaakmiddelen voor uw travertin vloer.

Veelgestelde vragen

"Moet ik mijn travertin vloer impregneren?" Ja, het impregneren van uw travertin vloer is essentieel om deze te beschermen tegen vlekken en vocht. Wij bieden een assortiment van hoogwaardige impregneermiddelen die eenvoudig aan te brengen zijn en uw vloer langdurig beschermen.
"Hoe vaak moet ik mijn travertin vloer schoonmaken?" Voor het behoud van de schoonheid van uw travertin vloer raden wij aan deze dagelijks te vegen of stofzuigen en wekelijks te dweilen met een pH-neutraal schoonmaakmiddel.
"Welke schoonmaakmiddelen zijn veilig voor travertin vloeren?" Gebruik altijd pH-neutrale reinigingsmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor natuursteen zoals travertin, bekijk hiervoor ons aanbod online. Vermijd zure of alkalische schoonmaakmiddelen, omdat deze de vloer kunnen beschadigen.
Terug naar overzicht
Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 513477
KVK: 67638554