Filteren
Verfijn uw keuze
Inhoud
Sorteer op:
Toon:

Graniet schoonmaken

Graniet schoonmaken is niet lastig, zolang het maar met de juiste producten gebeurt. Graniet is namelijk een licht poreus natuurgesteente dat vlekken opneemt. Daarom is het van belang om graniet meteen schoon te maken zodra er wordt geknoeid. Zodoende voorkomt u dat de vlek in het gesteente trekt. Vooral vloeistoffen als rode wijn kunnen onherstelbare schade aan uw graniet toebrengen.

Wat is graniet?

Graniet komt voort uit magma en door het afkoelen en door enorme druk wordt er een diepgesteente gevormd. De uitstraling van graniet komt doordat er verschillende mineralen toegevoegd worden aan deze natuursteen. Naast de uitstraling, is ook de kleur en het structuur afhankelijk van deze mineralen. Het is een zeer populaire vorm van een natuursteen en dat komt ook doordat vloeren van graniet eenvoudig is met onderhouden.

Vlekken verwijderen uit graniet

Het verwijderen van vlekken uit graniet kunt u het beste doen met een speciale granietreiniger. Deze bevat uitsluitend ingrediënten die het natuursteen niet zullen aantasten. Wanneer het oppervlak geïmpregneerd is, geeft u dit wat extra tijd om vlekken te verwijderen. Dit maakt graniet schoonmaken een stukje gemakkelijker. Impregneren met de juiste producten is dus erg belangrijk.

Graniet schoonmaken na het leggen van de vloer

Na het leggen van een graniet vloer, kunt u de vloer enkele weken niet schoonmaken met reinigingsmiddel. U kunt dan lauw water en een doek gebruiken. Na twee weken kunt u de cementsluier verwijderen met een speciaal hiervoor bedoeld reinigingsmiddel. Vervolgens kunt u het graniet schoonmaken (dagelijks of wekelijks) met een van de ProStone producten uit de webshop. Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing om (onherstelbare) vlekken te voorkomen.

Heeft u een granieten vloer? Lees ons uitgebreid artikel over granieten vloeren schoonmaken en bestel meteen de juiste producten online.

De tip van ProStone

Er zijn manieren om het verzorgen van de vloer eenvoudiger te maken. Het is voornamelijk eenvoudiger als er zo min mogelijk vuil op de granieten vloer ligt. Hoe kunt u vuil voorkomen? Een maatregel is het neerleggen van een deurmat. Dit zorgt er voor dat onder andere zand, stof of steentjes niet op de granieten vloer terecht komt.

Mocht u verschillende potten hebben staan op de grond, dan raden we aan om deze potten niet direct in aanraking te laten komen met de vloer. Dit om de granieten vloer niet te laten beschadigen. Dit kunt u eenvoudig oplossen door een rubberen mat onder de pot te plaatsen. Deze zijn vaak verkrijgbaar in ronde vormen, zodat de rubberen mat niet zichtbaar is voor het oog. Er kan ook gekozen om een extra beschermlaag aan te brengen op de granieten vloer. Zo voorkomt u schade, alleen is het aanbrengen van een laag minder eenvoudig dan een rubberen mat.

Graniet schoonmaken: advies nodig?

Er zijn een aantal verschillende soorten reinigingsmiddelen te vinden in de ProStone webshop waarmee u uw graniet kunt schoonmaken. Weet u niet precies welk product voor uw oppervlak geschikt is of wilt u een andere soort natuursteen schoonmaken? Neem dan even telefonisch contact met u op. Onze productspecialisten adviseren u gratis en vrijblijvend. Of neem een kijkje tussen onze blogs met tips

Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 513477
KVK: 67638554