Sorteer op:
Toon:

Graniet schoonmaken

Graniet schoonmaken is niet lastig, zolang het maar met de juiste producten gebeurt. Graniet is namelijk een licht poreus natuurgesteente dat vlekken opneemt. Daarom is het van belang om graniet meteen schoon te maken zodra er wordt geknoeid. Zodoende voorkomt u dat de vlek in het gesteente trekt. Vooral vloeistoffen als rode wijn kunnen onherstelbare schade aan uw graniet toebrengen.

Vlekken verwijderen uit graniet

Het verwijderen van vlekken uit graniet kunt u het beste doen met een speciale granietreiniger. Deze bevat uitsluitend ingrediënten die het natuursteen niet zullen aantasten. Wanneer het oppervlak geïmpregneerd is, geeft u dit wat extra tijd om vlekken te verwijderen. Dit maakt graniet schoonmaken een stukje gemakkelijker. Impregneren met de juiste producten is dus erg belangrijk.

Graniet reinigen na het leggen van de vloer

Na het leggen van een graniet vloer, kunt u de vloer enkele weken niet reinigen met reinigingsmiddel. U kunt dan lauw water en een doek gebruiken. Na twee weken kunt u de cementsluier verwijderen met een speciaal hiervoor bedoeld reinigingsmiddel. Vervolgens kunt u het graniet schoonmaken (dagelijks of wekelijks) met een van de ProStone producten uit de webshop. Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing om (onherstelbare) vlekken te voorkomen.

Heeft u een granieten vloer? Lees ons uitgebreid artikel over granieten vloeren schoonmaken en bestel meteen de juiste producten online.

Advies nodig?

Er zijn een aantal verschillende soorten reinigingsmiddelen te vinden in de ProStone webshop waarmee u uw graniet kunt schoonmaken. Weet u niet precies welk product voor uw oppervlak geschikt is of wilt u een andere soort natuursteen schoonmaken? Neem dan even telefonisch contact met u op. Onze productspecialisten adviseren u gratis en vrijblijvend.

Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 568055
KVK: 67638554