Filteren
Verfijn uw keuze
Inhoud
Sorteer op:
Toon:

Natuursteen schoonmaken

Heeft u een natuurstenen vloer? Door middel van gedegen natuursteen onderhoud, kunt u zo lang mogelijk genieten van een mooie vloer. Natuursteen schoonmaken is daarbij essentieel. Het is daarnaast belangrijk dat het op de juiste manier gebeurt. Wanneer u bijvoorbeeld een schoonmaakmiddel gebruikt met een te hoge zuurgraad, dan heeft dit een negatief effect op uw natuursteen. Er ontstaan vlekken en deze zijn lastig of soms helemaal niet te verwijderen. Ontvetters met een hoge ph-waarde zijn echter ook slecht. Daarom kunt u het beste gebruik maken van een speciaal schoonmaakmiddel voor natuursteen. Dit kunt u aanschaffen via de webshop van ProStone. Onze natuursteen schonmaakmiddelen zijn geschikt voor alle kalkhoudende en zuurgevoelige natuursteen.

De juiste producten

Natuursteen schoonmaken is niet moeilijk. Het enige wat ontzettend belangrijk is, is dat u de juiste producten gebruikt. Deze producten zijn te vinden in onze webshop. Marmer vereist soms een ander schoonmaakproduct dan bijvoorbeeld graniet of leisteen. Het is dus afhankelijk van het soort natuursteen dat u heeft. Over het algemeen is het beter om meerdere keren schoon te maken met een milder product, waarbij het langer duurt om het gewenste resultaat te behalen, dan één keer schoon te maken met een agressieve reiniger. Natuursteen is zeer gevoelig voor agressieve middelen, dus om vlekken en doffe plekken te voorkomen, kunt u het beste gebruik maken van een iets milder natuursteen schoonmaakmiddel.

Producten voor het natuursteen schoonmaken: 

Schoonmaken van natuursteen

Natuursteen schoonmaken gaat als volgt in zijn werk: het vuil dient “opgepakt” en afgevoerd te worden. Los vuil zoals zand kan eenvoudig worden weggehaald met een bezem. Vastgehecht vuil is ietwat lastiger. Er wordt dan gebruik gemaakt van een natuursteen schoonmaakmiddel. Dit wordt met water op het natuursteen aangebracht en kan even inweken. Indien nodig kunt u de tegel licht schrobben. Vervolgens wordt het reinigingswater verwijderd door middel van een zeem of doek, om tenslotte de tegel af te spoelen met schoon water. Roest verwijderen van natuursteen is tevens een klusje dat vooral op terrastegels veel voorkomt. Maar uiteindelijk is natuursteen schoonmaken is een vrij eenvoudig klusje, mits u in het bezit bent van de juiste schoonmaakmiddelen. 

Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 513477
KVK: 67638554