Categorieën

PVC vloer schoonmaken

PVC vloeren zijn een van de meest populaire vloermaterialen in commerciële en particuliere woonruimtes vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding en het gevarieerde ontwerp. Maar niet alleen dit, ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor je een gemakkelijk leven en een gezond en hygiënisch huis hebt. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de PVC vloeren behoudt, zo glanzend als de eerste dag, moeten PVC vloeren nog steeds goed worden schoongemaakt en regelmatig worden onderhouden. 

PVC vloer reinigen en onderhouden

Maar hoe moet je nou  PVC vloeren schoonmaken en onderhouden? Onze gids met goede verzorging en reiniging van PVC vloeren geeft je alle belangrijke informatie en reinigingstips over dit onderwerp. Om de vloeren in jouw huis er net zo goed uit te laten zien als op de dag dat je ze legde, raden we je aan het volgende te doen:

Dagelijks PVC vloer reinigen

Verwijder stof met een bezem of stofzuiger. Net als bij het schoonmaken van een gladde, harde vloer, kun je een stofzuiger of bezem gebruiken om de PVC vloer snel en effectief te vegen om los vuil zoals stof, pluisjes, zand, kleine steentjes en puin te verwijderen die krassen kunnen veroorzaken. Gebruik voor stof en fijn zand een stofzuiger om te voorkomen dat stof wegvliegt en ergens anders neerslaat. Dit voorkomt ophoping van stof of vuil en maakt het onderhoud van jouw PVC vloeren gemakkelijker.

Wekelijks PVC vloer schoonmaken

Maak een keer per week schoon met een vochtige dweil, zoals warm water en een neutraal schoonmaakmiddel. Houd er rekening mee dat je niet veel water nodig hebt om je vloer schoon te maken en houd er rekening mee dat PVC vloeren met lichte kleuren meestal vaker moeten worden schoongemaakt.

Vlekken direct behandelen

Behandel vlekken direct, bijvoorbeeld vlekreiniging met de hand met een nylon pad en een neutraal schoonmaakmiddel. Reinig de vlek van de buitenkant naar het midden toe, spoel af en veeg af met schoon water. De meeste vlekken kunnen verwijderd worden met een normale vochtige reiniging. Oude, opgedroogde en hardnekkige vlekken kunnen anders worden verwijderd met een schone en licht vochtige microvezeldoek en een beetje afwasmiddel of een zachte borstel. 

Krassen verwijderen 

Niet iedereen doet zijn schoenen uit voor de deur, het resultaat hiervan zijn lelijke vlekken op de PVC vloer door schoenen die moeilijk te verwijderen zijn. Een kleurloze gum doet wonderen. Het kan worden gebruikt om schoenslijtage als een potloodstreep te wissen. Maar het is wel van groot belang dat de gum kleurloos is, om geen nieuwe vlekken op de vinyl designvloer te veroorzaken!

Hoe bescherm je je PVC vloer? Tips om je PVC vloer te reinigen

Om te voorkomen dat de vloer te vuil, niet bekrast en belast wordt, kunnen verschillende voorzorgsmaatregelen worden genomen. Hier zijn een aantal handige tips voor het schoonmaken, reinigen en onderhouden van PVC vloeren:

  • Loop niet op PVC vloeren met straatschoenen of schoenen met zwarte zolen;
  • Vuil altijd op tijd verwijderen, eerst de vloer drogen en eventueel nat maken;
  • Loop niet over de vloer met honden of katten, omdat poten de vloer kunnen krassen;
  • Plaats beschermende kussens onder zware meubels;
  • Reinig jouw vloeren met natuurlijke, zachte of neutrale reinigingsmiddelen.

Je kalksteen schoonmaken? Lees hier meer!

Veelgestelde vragen

"Hoe vaak moet ik mijn PVC vloer schoonmaken?" Voor dagelijks onderhoud raden wij aan om uw PVC vloer regelmatig te vegen of stofzuigen om stof en vuil te verwijderen. Wekelijks kunt u de vloer dweilen met een pH-neutraal schoonmaakmiddel om hardnekkiger vuil te verwijderen.
"Welke schoonmaakmiddelen zijn veilig voor PVC vloeren?" Gebruik altijd onze pH-neutrale schoonmaakmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor PVC vloeren. Vermijd het gebruik van schurende of agressieve schoonmaakmiddelen zoals bleekmiddel, die de vloer kunnen beschadigen.
"Hoe houd ik mijn PVC vloer glanzend?" Regelmatig reinigen met onze pH-neutrale schoonmaakmiddelen helpt om de glans van uw PVC vloer te behouden. Voor een extra glanzende afwerking kunt u onze speciaal ontwikkelde vloerpolish gebruiken.
Terug naar overzicht
Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 513477
KVK: 67638554