Sorteer op:
Toon:

Hardsteen onderhoud

Hardsteen wordt gewonnen in diverse landen. Belgisch hardsteen is een van de bekendste soorten dat, zoals de naam al doet vermoeden, in de Belgische Ardennen wordt gewonnen. Hardsteen is een van de hardste steensoorten die er zijn, maar hardsteen onderhoud en het impregneren ervan is wel noodzakelijk om zo lang mogelijk te genieten van uw natuursteen.

De juiste producten voor uw (Belgisch) hardsteen

Zoals bij elke soort natuursteen begint ook (Belgisch) hardsteen onderhoud bij de juiste producten. We raden het ten zeerste af om zelf met huismiddeltjes aan de slag te gaan. Er zijn namelijk professionele producten op de markt die speciaal gemaakt zijn voor (Belgisch) hardsteen. Deze vindt u bij ProStone. We zijn al jarenlang de nummer 1 in natuursteen onderhoud en impregnering. Zo kunt u bij ons terecht voor schoonmaakmiddelen, impregneermiddelen en vloerzepen.

Hoe hardsteen impregneren?

Hardsteen is, zoals de naam al doet vermoeden, een relatief hard gesteente. Het is niet heel poreus en neemt dus niet snel vlekken of vuil op. Dit betekent echter niet dat u uw vloer niet hoeft te impregneren. Dit is namelijk wel aangeraden. U zult de impregnering wel moeten verdunnen, zodat het gesteente alles beter kan opnemen.

Erg belangrijk: lees de gebruiksaanwijzing voordat u het hardsteen gaan impregneren. Hierop staat vermeld of en hoe veel u het product dient te verdunnen, hoe het gebruikt dient te worden en voor welke soorten gesteenten het geschikt is. Bij ProSstone vindt u voor diverse soorten hardsteen de juiste schoonmaak- en impregneermiddelen, bijvoorbeeld voor het onderhoud van blauwe steen

Neem contact op voor advies

Belgisch hardsteen onderhoud begint bij de juiste producten. Weet u niet zeker welke impregneermiddelen of schoonmaakmiddelen u kunt gebruiken? Neem dan contact op met de specialisten van ProStone. Wij zijn al jarenlang de nummer 1 in natuursteen onderhoud, dus wij kunnen u precies vertellen welke producten geschikt zijn om hardsteen te onderhouden en impregneren.

Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 568055
KVK: 67638554