Sorteer op:
Toon:

Hardsteen onderhoud

Hardsteen wordt gewonnen in diverse landen. Belgisch hardsteen is een van de bekendste soorten dat, zoals de naam al doet vermoeden, in de Belgische Ardennen wordt gewonnen. Belgisch hardsteen heeft een hoge hardheid en is slijtvast. Hardsteen is een van de hardste steensoorten die er zijn, maar hardsteen onderhoud en het impregneren ervan is wel noodzakelijk om zo lang mogelijk te genieten van uw natuursteen. In bepaalde situaties heeft uw hardsteen wat extra bescherming nodig. Denk aan een natte ruimte of in uw keuken waar gewerkt wordt met vuil en water. Het beschermen en onderhouden van uw hardsteen doet u met de schoonmaakmiddelen en vloerzeep voor hardsteen van ProStone. 

De juiste producten voor uw (Belgisch) hardsteen

Zoals bij elke soort natuursteen begint ook (Belgisch) hardsteen onderhoud bij de juiste producten. We raden het ten zeerste af om zelf met huismiddeltjes aan de slag te gaan. Hardsteen is namelijk een kalkgesteente en om deze reden niet bestand tegen zuren, chloor of azijn. Wanneer uw vloer in contact komt met een van deze producten dient dit zo snel mogelijk verwijderd te worden, anders ontstaan er lelijke plekken op de vloer, dit wilt u natuurlijk voorkomen. Voor het onderhouden van uw (Belgisch) hardsteen zijn er professionele producten op de markt die hier speciaal voor gemaakt zijn. Deze producten vindt u bij ProStone. Het impregneren van uw (Belgisch) hardsteen brengt verschillende voordelen met zich mee. Het wordt beschermd tegen intrekken van vuil en vocht, voorkomt algen- en schimmelgroei en maakt het hardsteen buitenshuis waterafstotend. Naast deze voordelen zorgt de beschermende laag ervoor dat uw hardsteen onderhoudsvriendelijker wordt. ProStone is al jarenlang de nummer 1 in natuursteen onderhoud en impregnering. Zo kunt u bij ons terecht voor schoonmaakmiddelen, impregneermiddelen en vloerzepen.

Hoe hardsteen impregneren?

Hardsteen is, zoals de naam al doet vermoeden, een relatief hard gesteente. Het is niet heel poreus en neemt dus niet snel vlekken of vuil op. Dit betekent echter niet dat u uw vloer niet hoeft te impregneren. Dit is namelijk wel aangeraden. Door het hardsteen te impregneren met een impregneermiddel kan water, vet, vuil en olie minder snel in de oppervlakte trekken. U zult de impregnering wel moeten verdunnen, zodat het gesteente alles beter kan opnemen.

Erg belangrijk: lees de gebruiksaanwijzing voordat u het hardsteen gaan impregneren. Hierop staat vermeld of en hoe veel u het product dient te verdunnen, hoe het gebruikt dient te worden en voor welke soorten gesteenten het geschikt is. Bij ProStone vindt u voor diverse soorten hardsteen de juiste schoonmaak- en impregneermiddelen, bijvoorbeeld voor het onderhoud van blauwe steen

Neem contact op voor advies

Belgisch hardsteen onderhoud begint bij de juiste producten. Weet u niet zeker welke impregneermiddelen of schoonmaakmiddelen u kunt gebruiken? Neem dan contact op met de specialisten van ProStone. Doordat wij al jarenlang de nummer 1 zijn in natuursteen onderhoud, kunnen wij u precies vertellen welke producten geschikt zijn om hardsteen te onderhouden en impregneren zodat u hier jarenlang plezier van heeft.

Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 513477
KVK: 67638554