Sorteer op:
Toon:

Leisteen onderhoud

Leisteen onderhoud is noodzakelijk om uw leistenen tegels van uw terras of woning langer mooi te houden. Vlekken van etenswaren, tuin- en weersomstandigheden krijgen dan geen kans. De kleur blijft egaal en vlekkeloos, en de tegel wordt van binnenuit beschermd tegen nattigheid waardoor de tegel langer mooi blijft. Het is dan ook van belang een leisteen vloer te reinigen met de juiste producten. Leisteen vloer onderhouden? Prostone staat voor u klaar met de beste producten!

Waarom leisteen impregneren?

Leisteen is een prachtig natuursteen dat tuinen, terrassen en andere vloeren een mooie, robuuste en tevens stijlvolle uitstraling geeft. Leisteen bestaat uit meerdere dunnere lagen en kan daarom voor prachtige kleurnuances in uw vloer zorgen. De lagen kunnen bestaan uit veldspaat, kwarts en mica. Doordat leisteen bestaat uit meerdere lagen, van meerdere soorten gesteenten, kan het makkelijker dan andere natuurgesteenten splijten en brokkelen. Goed leisteen onderhoud is dus van belang om uw vloer mooi glad en egaal te houden. Leisteen impregneren met ProStone is een belangrijk onderdeel van de verzorging. 

Hoe leisteen impregneren?

Bij leisteen impregneren wordt er een zogenoemd impregneermiddel op de leisteen aangebracht. Dit middel zorgt ervoor dat water en vuil de steen niet kunnen schaden. Het laagje impregneermiddel trekt in de tegel en beschermt deze van binnenuit tegen invloeden van buitenaf. De natuursteen heeft weinig ‘poriën’, waardoor vuil en vocht niet goed in de steen kunnen trekken. Om te voorkomen dat water en vuil een kans krijgen om in uw leisteen vloer te trekken en scheuren te veroorzaken, kiest u ervoor om uw leisteen te impregneren met leisteen vloer onderhoudsmiddel. Na het impregneren is uw leisteen vloer goed beschermd en blijft deze langdurig mooi en vlekvrij.

Leisteen vloer onderhouden

Om de leistenen vloer goed te onderhouden dien je de vloer niet alleen te impregneren. Met leisteen vloer onderhoud zoals de juiste schoonmaakmiddelen, verwijder je schadelijke stoffen of andere vuiltjes van de vloer. Zo blijft uw vloer niet alleen langer mooi maar ook goed schoon. Bij Prostone hebben wij de beste middellen om uw leisteen vloer onderhoud uit te voeren. Zo kunt u uw leisteen schoonmaken met onder andere de Prostone Oxi Kill, Steinoline Polish en de Prostone Cekafix M.

Onderhoud uw leisteen met het juiste impregneermiddel

Wilt u uw leisteen impregneren en zo langdurig mooi houden, maar weet u niet welk impregneermiddel u het best kunt kiezen? Hierboven vindt u een aantal leisteen impregneermiddelen die naar alle waarschijnlijkheid geschikt zijn voor uw vloer of oppervlak. Weet niet zeker welke variant u nodig heeft? Schroom niet en neem contact met ons op voor een goed advies. Op zoek naar andere natuursteen onderhoud impregneermiddelen? Werp dan eens een blik op onze andere onderhoudsartikelen.

Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 513477
KVK: 67638554