Filteren
Verfijn uw keuze
Inhoud
Sorteer op:
Toon:

Hardsteen schoonmaken

Een van de bekendste soorten hardsteen is Belgisch hardsteen dat wordt gewonnen in de Belgische Ardennen. Belgisch hardsteen schoonmaken is niet moeilijk, zolang u de juiste producten gebruikt. Bij ProStone kunt u terecht voor diverse reinigingsmiddelen die speciaal bedoeld zijn voor dit gesteente. Het verwijdert vlekken op de juiste wijze en houdt uw natuursteen langer mooi. We vinden het belangrijk dat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw hardsteen vloeren.

Zelf hardsteen schoonmaken

Een hardsteen vloer hoeft u niet te laten schoonmaken door een gespecialiseerd bedrijf. Bij ProStone kunt u terecht voor schoonmaakmiddelen die u gemakkelijk zelf kunt gebruiken. Zorg wel dat u de juiste producten aanschaft en goed de gebruiksaanwijzing leest alvorens u begint met het schoonmaken van hardsteen. Veelal wordt geadviseerd om bij het schoonmaken van Belgisch hardsteen eerst te testen op een onzichtbare plaats om te kijken of er geen vlekken of beschadigingen achterblijven. Als de test is gelukt, kunt u de gehele hardstenen vloer reinigen met een hardsteen vloerzeep. Hardsteen schoonmaken kan zeer eenvoudig gedaan worden, mits u de gebruiksaanwijzing goed doorneemt en ook naleeft. Neem de tijd voor het schoonmaken van de hardsteen om vrijblijvende schade te voorkomen.

Vlekken verwijderen

Hardsteen is, zoals de naam al doet vermoeden, een relatief hard gesteente. Dit betekent dat het niet heel erg poreus is en daardoor neemt het niet snel vlekken en vuil op. Dit neemt echter niet weg dat u vlekken kunt laten zitten. Hoe langer vlekken op het hardsteen blijven zitten, hoe dieper ze in het gesteente trekken. Daarom is het belangrijk om (Belgisch) hardsteen schoon te maken zodra er een vlek wordt gemaakt. Zeker wanneer het zuur betreft, is het belangrijk om de vlek zo snel mogelijk te verwijderen. Deze kan namelijk inbijten en onherstelbare vlekken veroorzaken. De Belgische hardsteen bevat een kalklaag en kalk is geen goede combinatie met zuren. Gebruik daarom nooit zure, chemische of ontkalking schoonmaak middelen.

Hardsteen onderhoud

Het voordeel van hardsteen onderhoud is voornamelijk dat het weinig onderhoud dient te hebben. Als de hardstenen vloer regelmatig gedweild wordt met geschikte zeep, dan is dit al voldoende qua onderhoud. Wanneer er viezigheid op komt, dan dient het uiteraard direct schoon gemaakt te worden. Zo kunt u jarenlang genieten van uw natuurstenen vloer.

Extra beschermlaag

Het is mogelijk om de natuursteen een extra beschermlaag te geven, zodat er minder snel vlekken intrekken. Dit wordt vaak gedaan bij keukens of ruimtes waar natte plekken snel kunnen ontstaan. Het is dan fijn als de vloer relatief bestand is tegen vuil, vet en waterafstotend is met behulp van bijvoorbeeld impregneermiddel.

Welk hardsteen schoonmaakmiddel is geschikt?

Er zijn verschillende soorten reinigingsmiddelen om hardsteen schoon te maken en dan kan het voorkomen dat u begint te twijfelen over de kwaliteit. Bent u aan het twijfelen over het geschikte product voor hardsteen schoon te maken? Het is mogelijk om telefonisch contact te leggen met ProStone. De specialisten van ProStone staan u graag te woord om deskundig advies te geven. Het advies is overigens gratis en we helpen u graag met het selecteren van het juiste hardsteen schoonmaakmiddel.

 

Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 513477
KVK: 67638554