Filteren
Verfijn uw keuze
Inhoud
Sorteer op:
Toon:

Hardsteen schoonmaken

Een van de bekendste soorten hardsteen is Belgisch hardsteen, dat wordt gewonnen in de Belgische Ardennen. Belgisch hardsteen schoonmaken is niet moeilijk, zolang u de juiste producten gebruikt. Bij ProStone kunt u terecht voor diverse reinigingsmiddelen die speciaal bedoeld zijn voor dit gesteente. Het verwijdert vlekken op de juiste wijze en houdt uw natuursteen langer mooi.

Zelf hardsteen reinigen

Een hardsteen vloer hoeft u niet te laten reinigen door een gespecialiseerd bedrijf. Bij ProStone kunt u terecht voor schoonmaakmiddelen die u gemakkelijk zelf kunt gebruiken. Zorg wel dat u de juiste producten aanschaft en goed de gebruiksaanwijzing leest alvorens u begint met schoonmaken. Veelal wordt geadviseerd om bij het schoonmaken van Belgisch hardsteen eerst te testen op een onzichtbare plaats om te kijken of er geen vlekken of beschadigingen achterblijven. Als de test is gelukt, kunt u de gehele hardstenen vloer reinigen met een hardsteen vloerzeep

Vlekken verwijderen

Hardsteen is, zoals de naam al doet vermoeden, een relatief hard gesteente. Dit betekent dat het niet heel erg poreus is en daardoor neemt het niet snel vlekken en vuil op. Dit neemt echter niet weg dat u vlekken kunt laten zitten. Hoe langer vlekken op het hardsteen blijven zitten, hoe dieper ze in het gesteente trekken. Daarom is het belangrijk om (Belgisch) hardsteen te reinigen zodra er een vlek wordt gemaakt. Zeker wanneer het zuur betreft, is het belangrijk om de vlek zo snel mogelijk te verwijderen. Deze kan namelijk inbijten en onherstelbare vlekken veroorzaken.

Welk schoonmaakmiddel is geschikt?

Hardsteen is er in diverse soorten. Maar welk schoonmaakmiddel is geschikt voor uw oppervlak? Schoonmaakmiddelen voor het ene gesteente kan een ander gesteente onherstelbaar beschadigen. Daarom kunt u het beste advies inwinnen. Onze productspecialisten zitten klaar om u te voorzien van gedegen advies zodat u de juiste producten koopt om uw hardsteen te reinigen. 

Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 568055
KVK: 67638554