Sorteer op:
Toon:

Marmer onderhoud

Het onderhouden van marmer is belangrijk omdat het er voor zorgt dat uw oppervlakken lang mooi en glanzend blijven. U wilt natuurlijk zo lang mogelijk van uw natuursteen kunnen genieten. Marmer onderhoud hoeft niet lastig te zijn, mits u gebruik maakt van de juiste producten. Het is namelijk een kalkhoudende steensoort die niet is opgewassen tegen zuurhoudende onderhouds- en schoonmaakmiddelen. Dit komt doordat de zuren het kalk waaruit Marmer bestaat aantasten. Zonder het juiste onderhoud kunnen er snel vlekken ontstaan doordat marmer eenvoudig vloeistoffen opneemt. Daarnaast is marmer ook erg krasgevoelig. Om die redenen kunt u het beste marmer onderhoud middelen bestellen via ProStone zodat u er zeker van bent dat u uw vloer of ander oppervlak niet zult aantasten. 

Dagelijks en periodiek het onderhouden van marmer

Wanneer u een marmeren vloer, aanrechtblad of ander oppervlak heeft, dan dient dit onderhouden te worden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen dagelijks en periodiek onderhoud. Onder dagelijks onderhoud rekenen we bijvoorbeeld het schoonmaken van uw vloer of het verwijderen van vlekken. Periodiek onderhoud is bijvoorbeeld het impregneren van natuursteen. Marmer behoudt langer haar glans en schoonheid wanneer het geïmpregneerd is. U kunt het marmer dan gemakkelijker en gebruiksvriendelijker schoonmaken. Hoe vaak u uw marmer moet impregneren hangt af van een aantal factoren en de omstandigheden waar het zich in bevindt. Een badkamer bijvoorbeeld zal vaker geïmpregneerd moeten worden doordat deze wordt blootgesteld aan condens en vocht. Voor het impregneren kunnen de volgende richtlijnen aangehouden worden. Wanneer het marmer zich binnen bevindt kunt u denken aan een keer in de vijf jaar. Bij marmer dat zich buiten bevindt zoals bijvoorbeeld een terras en marmer dat zich in vochtige ruimtes bevindt, zoals marmer in de badkamer kan er ongeveer 1x per jaar aangehouden worden. 

Het eerste periodiek onderhoud van uw marmer vloer

Heeft u een marmeren vloer laten leggen? Dan is het van belang om deze snel te impregneren. Het impregneren van marmer zorgt ervoor dat de open holtes in dit poreuze gesteente worden opgevuld met impregneermiddel. Hierdoor kan vocht en vuil niet, of minder goed, worden opgenomen in het marmer. Het marmer krijgt door het impregneermiddel vuil-, water-, en vocht afstotende eigenschappen. Lees ons artikel over marmer impregneren en u weet precies hoe dit in zijn werk gaat.

Reinigen met de juiste middelen

Schoonmaken is ook een onderdeel van het marmer onderhoud. Door de juiste producten te gebruiken, kunt u vlekken en dofheid voorkomen. Zo biedt ProStone onder andere Cekafix M en Marmoline vloerzeep aan. Dit reinigingsmiddel is speciaal bedoeld voor het reinigen en onderhouden van marmer. Een marmeren vloer onderhouden is hiermee dus erg eenvoudig. 

Heeft u vragen over het onderhoud van marmer, weet u niet precies welke producten geschikt zijn voor uw vloer of oppervlak, of heeft u andere vragen? U kunt contact opnemen met de natuursteen professionals van ProStone. We helpen u graag verder.

Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 513477
KVK: 67638554