Filteren
Verfijn uw keuze
Inhoud
Sorteer op:
Toon:

Graniet onderhoud

Heeft u een granieten vloer of keukenblad? Hier wilt u natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Door graniet te impregneren met een speciaal impregneermiddel, kunt u de levensduur en look van uw graniet verbeteren. Graniet is namelijk een natuurproduct, hierdoor is het product gevoeliger voor bepaalde middelen. Het is een verzamelnaam voor diverse natuursteensoorten waarvan men vloeren, keukenbladen en tegels van maakt. Graniet is een harde en sterke steensoort, het is hitte- en vorstbestendig. Al deze eigenschappen maakt het een onderhoudsvriendelijk product. Natuursteen onderhouden draagt bij aan de kwaliteit van de steen. Graniet is poreus, dat wilt zeggen dat er kleine poriën aanwezig zijn in het materiaal. Door de poriën kunnen vlekken sneller in het materiaal trekken. Door natuursteen te onderhouden en impregneren, voorkomt u dat vuil in het graniet trekt. Door graniet te onderhouden met een impregneermiddel sluiten deze poriën en wordt het graniet beter beschermd. Het onderhouden van het graniet is dus van groot belang om het oppervlak lang mooi te houden.

Onderhoud van graniet: welke producten heeft u nodig?

Graniet onderhoud is noodzakelijk, maar helemaal niet zo lastig als u wellicht denkt. Met de juiste producten klaart u de klus in een mum van tijd. Gebruik voor het onderhoud aan graniet nooit geen bijtende of zure producten, dus geen zeep, allesreiniger, citroen of wasmiddel. Deze middelen kunnen het graniet beschadigen. Het begint dus allemaal bij professionele schoonmaak- en impregneermiddelen die het graniet niet aantasten. Deze producten vindt u bij ProStone. In de categorie natuursteen impregneermiddel vindt u diverse soorten impregneer, bijvoorbeeld een spray of impregneer die u kunt aanlengen met water en met behulp van een vlakmop of andere pluisvrije doek kunt aanbrengen. Tevens beschikken wij over een ruim aanbod aan graniet vloerzepen, ontdek onze kwalitatieve producten zelf!

Keukenblad graniet impregneren?

Graniet is een veelgebruikt materiaal voor een keukenblad. Op een keukenblad wordt echter gewerkt met voedsel en vet. Vet en vuil kan gemakkelijk in het gesteente trekken als het keukenblad niet goed geïmpregneerd is. Door het aanrechtblad te impregneren worden de poriën van het blad gesloten, hierdoor is het voor vuil moeilijker om in het blad te trekken. Het is daarom slim om uw keukenblad te impregneren met een speciale set. In deze set vindt u een klein flesje schoonmaakmiddel Cekafix-M en een graniet impregneermiddel. Tevens ontvangt u sponsjes, doekjes en handschoenen. Alles wat u nodig heeft in één handige en voordelige set. Hoe gaat u nu te werk? Maak het keukenblad schoon en zorg dat deze droog is voordat u begint met impregneren. Vervolgens kunt u het impregneermiddel egaal aanbrengen met een niet-pluizende roller of doek. Weten hoe u de granieten vloer kunt schoonmaken? Lees dan onze tips.

Graniet onderhouden en impregneren met ProStone

Bij ProStone kunt u dus terecht voor alles rondom het onderhouden en impregneren van graniet. Indien u niet zeker weet welk impregneermiddel geschikt is voor uw vloer, tegels of keukenblad, neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 513477
KVK: 67638554