Filteren
Verfijn uw keuze
Inhoud
Sorteer op:
Toon:

Marmer schoonmaken

Marmer is al tijden een van de meest luxueuze materialen dat kan worden geïmplementeerd in een interieur. U wilt er dan ook van verzekerd zijn dat het marmer in optimale conditie blijft. Marmer schoonmaken is een perfecte manier om de goede conditie van uw marmer te behouden. Met gebruik van de juiste middelen is marmer schoonmaken en marmer reinigen snel en zorgvuldig gebeurd, zodat u nog jaren kan genieten van uw marmeren vloer.

Beginnen met marmer onderhoud

Het lijkt misschien een lastige klus, maar marmer schoonmaken is dat absoluut niet. Omdat marmer een natuursteen is, dient u er echter wel de juiste producten voor te gebruiken. Gebruik van de foute producten kan leiden tot beschadiging van het marmer, waardoor het veel van zijn charme zal verliezen. Een generale tip is om een product te nemen dat niet te sterk is, in het geval dat deze niet voldoende reinigt, kunt u de behandeling herhalen. Hierdoor limiteert u de dosis en is kans van overmatig gebruik en verspilling tot een minimum beperkt.

Verschil tussen marmer schoonmaken en onderhouden

Veel mensen maken geen onderscheid tussen schoonmaken en onderhouden, maar hier zit wel degelijk een verschil in. Bij het schoonmaken van marmer gaat het om schade of vlekken die ontstaan zijn te verwijderen door middel van speciaal schoonmaakmiddel, polijsten, schuren of met staalwol. Wanneer er onderhouden wordt, dan wordt er om een periode een reinigingsproduct gebruik om het marmer bij te houden. In dit geval is er geen schade of viezigheid te zien aan het marmer. U moet dus nooit vergeten om het marmer een onderhoudsbeurt te geven, ook al wordt het op momenten schoon gemaakt.

Benieuwd hoe een een marmeren vloer schoonmaken in zijn werk gaat? Lees dan onze blog.

Het juiste middel voor iedere klus

Bij marmer is het altijd van belang de vlek direct schoon te maken. Laat u dus iets vallen? Laat het dan niet liggen! Marmer schoonmaken gebeurt in verschillende fases. Zo dient u eerst het vuil af te nemen, vervolgens dient u het marmer te laten drogen. Dan kunt u zien of er een vlek is achtergebleven. Gebruik vervolgens een middel dat speciaal is ontwikkeld om marmer schoon te maken, om de vlek te verwijderen. Geef vervolgens het marmer een glanslaag door gebruik van een zeemlap.

Onherstelbare schade voorkomen

Marmer is een van de kalkhoudende natuurstenen en kalk is relatief gevoelig voor zuur. Mocht je zuurhoudende producten met kalk combineren, dan bestaat er een kans dat een gedeelte van de kalk op lost. Wanneer er geknoeid wordt met producten die zuur bevatten, kunnen er doffe plekken ontstaan. Deze doffe plekken kunt u eenvoudig verwijderen met onze artikelen, maar maak absoluut geen gebruik van de volgende schoonmaakmiddelen:

  • Geen gebruik maken van bijtende schoonmaakmiddelen

  • Geen gebruik maken van zure schoonmaakmiddel

  • Geen gebruik maken van schuursponsjes

Marmer schoonmaken: advies nodig?

In de ProStone webshop kunt u verschillende soorten middelen vinden om marmer mee schoon te maken. Mocht u twijfelen welk product het meest geschikt is voor uw oppervlak, neem gerust telefonisch contact met ons op. Onze productspecialisten zorgen voor een vrijblijvend en gratis advies.

 

 

Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 513477
KVK: 67638554