Sorteer op:
Toon:

Keramische tegel onderhoud

Keramiek is een natuursteen wat erg gewild is door mensen die een nieuwe natuurstenen vloer aanschaffen. Dit komt mede doordat keramische objecten erg gewild zijn binnen de natuurstenen wereld. Zo zijn er niet alleen keramische vloeren verkrijgbaar maar ook tal van keramische objecten als keramische wastafels en dakpannen. Doordat men vaak kiest voor deze objecten in de woning wil men ook een natuurstenen vloer die hierbij past. Het zou echter jammer zijn wanneer de mooie keramische objecten hun uitstraling of waarde zouden verliezen doordat ze sporen van slijtage gaan vertonen. Probeer daarom je tegels te reinigen met een product dat zo neutraal mogelijk is. Gebruik geen schoonmaakmiddelen met zeep, olie of was. Door deze middelen kan er een laagje gevormd worden op de tegel, hierdoor blijft vuil aan de tegels vastplakken. Het vuil nestelt zich dan gemakkelijk tussen de verschillende lagen, dat wilt u voorkomen. Uw net gewassen vloer ziet er dan evengoed nog vies uit. 

Keramiek impregneren

Om het oppervlakte van uw keramische tegel te beschermen, kunt u ervoor kiezen om uw keramiek te impregneren. Impregneren is een techniek waarmee met impregneermiddel een beschermlaag aangebracht wordt. Het impregneren beschermt de keramische tegel tegen vuil, vocht en vet. Hiermee worden je tegels onderhouds- en gebruiksvriendelijker. Met het juiste middel voorkomt dit het indringen van vuil en laat het een prachtige glanslaag achter. Bij ProStone vindt u de beste impregneermiddelen voor jouw keramische tegels. Houd bij het impregneren van keramische tegels wel rekening dat de oppervlakte volledig droog en schoon moet zijn. Wanneer dit niet het geval is, kan dit vlekken op de tegel veroorzaken. Met een goede reiniging worden schoonmaakmiddelen of andere overblijfselen verwijderd. 

De juiste keramiek impregneermiddel

Wilt u uw keramiek zo lang mogelijk in originele staat houden, dan is het belangrijk om deze op zijn tijd goed te onderhouden. De basis voor een goed onderhoud de juiste impregneermiddel aanschaffen. ProStone biedt u verschillende producten waarmee uw keramische vloeren of objecten in topconditie worden gehouden. Wij bieden u diverse impregneermiddelen, in sprayvorm of vloeibare variant die met water moet worden vermengd. Gebruik de juiste hoeveelheid keramiek impregneermiddel en zorg voor de juiste onderhoud van uw keramische tegels.

Advies nodig?

Wilt u uw tegels impregneren maar twijfelt u welk impregneermiddel geschikt is voor uw keramische tegels? Of heeft u andere vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor deskundig advies van een van onze productspecialisten. Zij helpen u graag verder.

Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 513477
KVK: 67638554