Categorieën

Natuursteen vloer onderhoud: houdt uw vloer langer mooi

Natuursteen vloer onderhoud is van belang om de vloer in mooie staat te houden. Met de juiste producten voor het natuursteen onderhoud zorgt u ervoor dat u nog lang van uw natuurstenen vloer kan blijven genieten. Iedere natuursteensoort heeft zijn eigen eigenschappen wat betreft uitstraling en structuur. Hierdoor is iedere tegel uniek. U vraagt zich natuurlijk af hoe u deze unieke en duurzame tegel het beste kunt onderhouden. Het onderhoud van een natuursteen vloer bestaat uit 2 onderdelen: reiniging en impregnering. Lees hieronder verder voor slimme tips.

Reiniging met de juiste producten

De aankoop van een natuurstenen vloer is niet zomaar een aanschaf. Om ervoor te zorgen dat de natuursteen zo lang mogelijk mooi blijft kunt u enerzijds de natuursteen reinigen. Door gebruik te maken van een goede natuursteen reiniger onderhoud u uw natuurstenen vloer. Deze producten zijn speciaal gemaakt voor het reinigen van natuursteen en zullen uw vloer niet negatief aantasten. Het is hierbij van belang dat de zuurgraad van het schoonmaakmiddel niet te hoog is. Indien u bijvoorbeeld wijn, koffie of een andere drank gemorst heeft over uw vloer, is het raadzaam om dit zo snel mogelijk met een droge doek te verwijderen. Als de vlek nog zichtbaar is, kies dan een geschikte natuursteenreiniger. Afhankelijk van hoe diep een vlek op uw vloer is doorgedrongen, zult u de reiniging zo vaak moeten herhalen totdat de vlek volledig opgelost is. Het is ten zeerste af te raden om de natuursteen te boenen met andere (schoonmaak)middelen. Dit kan namelijk uw vloer sterk aantasten. Begin uw natuursteen vloer onderhoud altijd met een reiniging! 

Impregneren voor extra bescherming 

Anderzijds kunt u uw het natuursteen impregneren, dit voorkomt dat vlekken in het gesteente trekken. Het impregneren als onderdeel van natuurstenen vloer onderhoud, kan zowel bij een nieuwe als bij een bestaande vloer. Echter is het wel goed om te weten dat er bij een nieuwe voer minstens vier weken gewacht moet worden alvorens u kunt impregneren. Dit is noodzakelijk in verband met dat het voegmiddel volledig uitgehard moet zijn en de vloer zelf volledig uitgezweet moet zijn. Indien u te snel gaat impregneren heeft u kans dat u vocht in de tegel opsluit. Kijkend naar hoe vaak een natuursteen geïmpregneerd moet worden, zien we dat deze factor sterk afhankelijk is van de omstandigheden. Zo is het bijvoorbeeld voldoende om een natuursteen die binnen aangelegd is eens in de vijf jaar te impregneren. Daarentegen moeten natte ruimtes en tegels die buiten aangelegd zijn eens per jaar geïmpregneerd worden. 

Natuursteen vloer onderhoud producten 

Op zoek naar geschikte producten ten behoeve van het onderhoud van een natuursteen vloer? Bekijk dan eens het assortiment van ProStone. De producten waarmee u úw natuursteen kunt schoonmaken zijn perfect voor uw natuurstenen vloer. Van roest- tot aan vetvlekken: met onze producten kunt u vrijwel alle soorten vuil van uw vloer verwijderen! Ook wanneer u vragen en/of opmerkingen heeft over het onderhoud van een natuursteen vloer, staan wij u graag te woord. Wij geven u graag het advies dat u nodig heeft!

Veelgestelde vragen

"Hoe kan ik mijn natuurstenen vloer het beste schoonmaken?" Het schoonmaken van je natuurstenen vloer vereist zorg en aandacht. Veeg regelmatig de vloer schoon met een zachte bezem of stofzuiger of stof en vuil te verwijderen. Gebruik vervolgens een van onze ProStone schoonmaakmiddelen, speciaal ontworpen voor natuursteen.
"Moet ik mijn natuurstenen vloer impregneren?" Ja, het is zeer raadzaam om een natuurstenen vloer te impregneren. Door te impregneren bescherm je de steen tegen vlekken en vuil.
Terug naar overzicht
Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 513477
KVK: 67638554