Categorieën

PH neutraal schoonmaakmiddel vloeren

Wilt u graag lang kunnen genieten van uw natuurstenen vloer? Dan is het verstandig u goed te verdiepen in de juiste schoonmaakmiddelen voor uw vloer. Voor elk type natuursteen raden wij namelijk een ander schoonmaakmiddel aan die het best bij de steen past. Niet ieder schoonmaakmiddel is bijvoorbeeld geschikt voor een natuursteen zoals marmer, leisteen of graniet. Wij helpen u graag verder bij het kiezen van de meest geschikte schoonmaakmiddelen. 

Schoonmaken van u natuursteen vloer

Afhankelijk van uw natuurstenen vloer is het schoonmaken met een PH neutraal schoonmaakmiddel ideaal. Dankzij een PH neutraal schoonmaakmiddel zal uw natuurstenen vloer niet uitdrogen en hierdoor dus ook geen schade aan uw vloer achterlaten. PH neutraal schoonmaakmiddel is een mild schoonmaakmiddel geschikt voor natuurstenen vloeren. 

Foute schoonmaakmiddelen voor natuursteen

Een natuurstenen vloer bevat zowel kalk als vet. Bepaalde zuurhoudende producten of ontvetters kunnen daarom schadelijk zijn voor de vloer. Bij gebruik van een van de twee middelen zal de vloer reageren met een doffe plek of etsplek. Dit ontstaat door het PH-waarde verschil. Zuurhoudende producten hebben namelijk een hele hoge PH waarde, terwijl ontvetters juist een hele lage PH-waarde hebben.

Wij raden het dan ook af om met azijn of groene zeep uw natuurstenen vloer schoon te maken. Beide producten bevatten middelen en een afwijkende PH waarde waardoor de vloer beschadigd kan raken. 

Om deze redenen moet schoonmaakmiddel voor de natuurstenen vloer een neutrale PH-waarde hebben van minimaal 5 en maximaal 7.

Niet zeker welk schoonmaakmiddel geschikt is voor uw vloer? Laat u dan adviseren!

In een paar stappen uw natuurstenen vloer schoon met PH neutraal schoonmaakmiddel

Om uw natuurstenen vloer met een PH neutraal schoonmaakmiddel schoon te maken, dient u zich aan de volgende zaken te houden:

  • Regelmatig stofzuigen is een must om de vloer vuil en ook krasvrij te houden;
  • Kies voor een PH neutraal schoonmaakmiddel;
  • Houd je aan de dosering op het etiket voor een perfecte verhouding;
  • Gebruik niet teveel water tijdens het dweilen en voorkom dat de vloer te nat wordt;
  • Gebruik lauw water. Bij heet water verdampt de alcohol waardoor er vlekken kunnen ontstaan op de vloer. 

Natuurstenen vloer verzorging met PH neutraal schoonmaakmiddel

Veel natuurstenen vloeren bevatten een zachte steen. Hierdoor ontstaan er sneller krassen, beschadigingen en vlekken in de steen. Door de vloer schoon te houden en regelmatig te poetsen met een PH neutraal schoonmaakmiddel verwijdert u onzuiverheden zoals zand en voorkomt u dat vlekken zich nestelen in het gesteente. 

Het is ook mogelijk de vloer te impregneren met speciaal impregneermiddel. Met deze behandeling krijgt de vloer waterafstotende en vuilafstotende eigenschappen. De natuursteen wordt van binnenuit beschermd. 

Producten van Prostone

Meer weten over de producten Prostone, zoals vloerzepen of impregneermiddelen? Bekijk onze website of bel naar +31 (0)478 568055 voor meer informatie. 

Veelgestelde vragen

"Wat is een pH-neutraal schoonmaakmiddel?" Een pH-neutraal schoonmaakmiddel heeft een pH-waarde van ongeveer 7, wat betekent dat het noch zuur noch alkalisch is. Dit maakt het veilig voor delicate oppervlakken zoals natuursteen, marmer, en houten vloeren.
"Waarom zou ik een pH-neutraal schoonmaakmiddel gebruiken voor mijn vloeren?" PH-neutrale schoonmaakmiddelen zijn zacht voor vloeren en zullen geen schade veroorzaken aan gevoelige materialen zoals marmer en natuursteen. Ze reinigen effectief zonder de beschermende afwerking van uw vloeren te beschadigen.
"Hoe vaak moet ik mijn vloeren reinigen met een pH-neutraal schoonmaakmiddel?" Voor het beste resultaat raden wij aan om uw vloeren wekelijks te reinigen met een pH-neutraal schoonmaakmiddel. Dit helpt om vuil en vlekken te verwijderen en uw vloeren in topconditie te houden.
Terug naar overzicht
Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 513477
KVK: 67638554