Categorieën

Natuurstenenvloer reinigen met stoomreiniger

Natuursteen is een duurzaam en bovendien prachtig product uit de natuur, dat zelfs na jaren gebruik nog de natuurlijke schoonheid blijft behouden. Hiervoor dient u de natuurstenen vloer wel goed te onderhouden met de juiste middelen. Maakt u uw natuurstenen vloer goed schoon, dan kunt u hier ook het langst van genieten. Wilt u uw natuurstenenvloer reinigen met een stoomreiniger? U leest er meer over in dit artikel. 

Houd uw vloer schoon

Onderhouden van uw natuurstenen vloer begint bij het schoon houden van uw vloer. Natuursteen is een zachte steen die gemakkelijk te beschadigen is. Om deze beschadigingen te voorkomen is het belangrijk uw natuurstenen vloer regelmatig te stofzuigen en te dweilen. Op deze manier heeft het vuil en ook het onzichtbare vuil minder kans om de vloer te beschadigen. Wij raden u aan om:

  •     2x per week te stofzuigen
  •     1x per week dweilen of uw natuurstenen vloer reinigen met een stoomreiniger

De stoomreiniger wordt bij het reinigen vaak over het hoofd gezien, maar een natuurstenenvloer reinigen met een stoomreiniger is een prima alternatief voor het dweilen. Dankzij de stoom op hoge temperatuur wordt al het hardnekkige vuil verwijderd. 

Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Bij een natuurstenenvloer reinigen met een stoomreiniger horen geen chemicaliën. De waterdamp wordt onder druk op de natuurstenen vloer gespoten, hierdoor krijgt het vuil de mogelijkheid los te komen en te verdwijnen. Uw natuurstenenvloer reinigen met een stoomreiniger kunt u gemakkelijk combineren met het gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen zoals die van Prostone. Hardnekkige vlekken of juist een grote poetsbeurt met een van onze producten kan uw natuurstenen vloer goed doen. Hierna kunt u uw natuurstenenvloer reinigen met een stoomreiniger voor een nog schoner en goed onderhouden resultaat. 

Natuurstenen vloer reinigen met een stoomreiniger: onze tips

Voordat u begint met het stoomreinigen van uw natuurstenen vloer, raden wij aan eerst uw vloer te stofzuigen. Voeg een microvezel doek aan uw stoomreiniger voor een extra sterk absorptievermogen. U kunt met de stoomreiniger gerust heen en weer bewegen. Het is niet nodig om uw natuurstenenvloer te reinigen met een stoomreiniger op een plek. Let ook goed op de voegen bij het schoonmaken zodat deze niet gemist worden. 

Veelgestelde vragen

""
Terug naar overzicht
Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 568055
KVK: 67638554