Categorieën

Leisteen vloer reinigen

Leisteen is ontstaan uit verschillende kleilagen die door hitte en druk vervormt zijn tot leisteen. Leisteen wordt na splijting niet verder bewerkt waardoor de natuursteen een prachtige en natuurlijke uitstraling krijgt met een stroef oppervlak. Een leisteen vloer schoonmaken moet dan ook zorgvuldig gebeuren. Leisteen is geen hard gesteente is waardoor deze krasgevoelig is. Om leisteen weer een levendige uitstraling te geven zult u leisteen op de juiste manier en met de juiste middelen moeten schoonmaken. Hier leest u meer over een leisteen vloer reinigen.  

Hoe kunt u het best uw leisteen vloer schoonmaken?

Wilt u de conditie van uw vloer van leisteen behouden? Dan is het noodzakelijk deze goed te reinigen zodat krassen en andere beschadigingen kunnen worden voorkomen. Het is dan ook niet lastig uw leisteen vloer schoon te maken. Begin met het regelmatig stofzuigen van uw vloer zodat stoffen en ander vuil dat leisteen mogelijk kan beschadigen verwijderd wordt van de vloer. Vermijd bij het poetsen en reinigen van uw leisteen vloer alle zuurhoudende producten, hierbij kunt u denken aan producten zoals schoonmaakazijn, allesreiniger en chloor. Deze producten kunnen het oppervlak aantasten tijden het reinigen van uw leisteen vloer waardoor deze zijn natuurlijke uitstraling verliest. 

Leisteen is een natuurproduct, uw leisteen vloer schoonmaken kunt u dan ook het best doen met de hiervoor bedoelde producten. Gebruik bij leisteen reinigen altijd de juiste schoonmaakmiddelen waarbij is aangegeven dat u deze voor leisteen kunt gebruiken. Afhankelijk van welk soort natuursteen uw vloer is, kunt u alle geschikte schoonmaakmiddelen in onze shop vinden voor het reinigen van uw leisteen vloer, schoonmaken van marmer of anderen natuursteen schoonmaakmiddelen. Onderstaand vindt u een aantal producten die geschikt zijn om een leisteen vloer te reinigen. 

Leisteen reinigen met de juiste middelen

Wilt u uw leisteen vloer reinigen omdat u heeft gemorst, een vlek heeft ontdekt of gewoon wilt dat uw vloer weer die prachtige uitstraling krijgt? Naast het gebruik van de juiste middelen is het ook belangrijk dat u gedoseerd schoonmaakt. Breng het schoonmaakmiddel zoals de Prostone Oxi Kill voorzichtig aan op uw vloer, gebruik hierbij niet meer dan nodig is. Wanneer de vlek nog niet voldoende verdwenen is kunt u de behandeling nogmaals herhalen. Hiermee zorgt u dat u de leistenen vloer bij het reinigen niet onnodig belast. Houd uw leisteen vloer in een uitstekende conditie en kies voor de producten van Prostone om uw leisteen vloer schoon te maken. Bekijk ons assortiment schoonmaakmiddelen, vloerzepen voor leisteen of ander natuurgesteente op onze website. 

Veelgestelde vragen

"Hoe kan ik mijn leisteen vloer het beste reinigen?" Leisteen kan het beste worden gereinigd met een milde pH-neutrale steenreiniger en warm water. Gebruik een zachte doek of dweil om vuil en stof te verwijderen.
"Hoe vaak moet ik mijn leisteen vloer reinigen?" De frequentie van reinigen hangt af van het gebruik en de blootstelling aan vuil. Over het algemeen bevelen we aan om de vloer regelmatig te vegen en licht vochtig te dweilen om vuilophoping te voorkomen. De juiste schoonmaakproducten vindt u bij ProStone.
Terug naar overzicht
Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 513477
KVK: 67638554