Categorieën

Marmer polijsten

Wilt u ook een glanzende en prachtige marmeren vloer? Lees dan vooral eens deze tips om uw marmeren vloer te polijsten en te laten glanzen. Breng uw marmeren weer tot leven door uw marmeren vloer te polijsten. Na een langdurig gebruik van uw marmeren vloer, kan de vloer er dof en niet glanzend uit gaan zien. Krasjes worden steeds duidelijker zichtbaar doordat u regelmatig vuil in uw marmeren vloer loopt. Wilt u uw marmeren vloer weer tot leven brengen? Dan kunt u uw marmer polijsten. 

Laat uw marmeren vloer weer glanzen

Er zijn verschillende manieren om uw marmeren vloer te behandelen voor weer een mooie glanslaag. Door uw marmer te polijsten zal uw vloer ook direct weer beschermd worden tegen vuil en andere krassen. Er zijn dan ook verschillende polijst methodes waaruit u kunt kiezen bij het polijsten van uw marmeren vloer. Iedere methode zorgt voor een ander glanzend resultaat. Zo zorgt de grove polijst pad voor een matte uitstraling en de middelgrove pad en fijne pad voor een betere glans.

Laat u te allen tijde informeren wanneer u uw marmer gaat polijsten. Afhankelijk van het gewenste resultaat kunt u advies krijgen wat voor uw vloer de beste oplossing is. 

Doffe vlekken op uw marmer verwijderen? U leest er meer over in dit artikel. 

Wanneer uw marmeren vloer polijsten?

U kiest er zelf voor wanneer u uw marmeren vloer wilt polijsten. Wel zijn er een aantal situaties waar u aan de vloer kunt herkennen of de vloer toe is aan een polijst beurt. Wij zetten de situaties voor u op een rijtje:

  • Ongelukjes die zorgen voor vlekken

Sommige zuren gaan niet goed samen met natuursteen zoals marmer. Zo kan een glas wijn, maar ook fris en andere zuurhoudende dranken flinke beschadiging, zoals doffe kringen of vlekken achterlaten op je marmer. Probeer de schade zo snel mogelijk te verminderen door de vlek te neutraliseren met water en te behandelen door te polijsten. 

  • Doffe vlekken in de vloer

Een marmeren vloer gaat van nature dof worden wanneer deze regelmatig wordt gebruikt. Dit komt door het vele lopen over de vloer heen, en het vuil dat zich aan het oppervlak van de vloer en de voegen hecht. 

  • Foute schoonmaakproducten gebruikt

Marmer is een kwetsbare natuursteen soort. Het is dus van groot belang om de juiste schoonmaakmiddelen op de vloer te gebruiken die een ph-waarde hebben van minimaal 7 of hoger. Deze schoonmaakmiddelen bevatten geen zuren die het marmer aan kunnen tasten. Bent u op zoek naar de juiste schoonmaakmiddelen voor uw marmeren vloer? Prostone helpt u graag bij het uitzoeken van schoonmaakmiddelen. 

  • Bestaand vloer in nieuw huis behandelen

Heeft u een nieuw huis gekocht met hierin een al bestaande marmeren vloer? Dan wilt u deze natuurlijk weer in een nieuwstaat brengen door uw marmer te polijsten. Vergeet de vloer hierna ook niet te impregneren zodat u een beschermingslaag aanbrengt aan uw marmeren vloer.

Tips over marmer reinigen? Die lees je hier! 

Zelf uw marmer polijsten?

Wilt u zelf aan de slag gaan met het polijsten van uw marmer? Dan hebben wij een stappenplan wat u allemaal nodig heeft om uw marmeren vloer te polijsten:

  1. Reinigingsproducten (van bijvoorbeeld Prostone) om uw marmeren vloer van tevoren te reinigen.
  2. Machine voor het reinigen en polijsten van uw natuursteen vloer. 
  3. Verschillende pads waarmee u uw marmeren vloer kunt reinigen. Er zijn verschillende pads verkrijgbaar online waarmee u een ander resultaat kunt bereiken.
  4. Om de glans nog eens extra hoog op te halen kunt u ook nog gebruik maken van een polijstpoeder.
  5. Om de vloer te beschermen tegen toekomstige vervuiling, kunt u de vloer impregneren met impregneermiddel voor marmer. 

Meer weten over schoonmaak- of impregneermiddel voor uw marmeren vloer? Neem contact op met de klantenservice van Prostone. Wij helpen u graag verder!

Veelgestelde vragen

"Kan ik marmer zelf polijsten?" Dat kan! Wij hebben een stappenplan voor u samengesteld! Lees snel verder bij ProStone om te weten hoe.
"Hoe lang blijft het resultaat van het polijsten zichtbaar?" Het resultaat van het polijsten van marmer kan vele jaren meegaan, maar dit hangt af van factoren zoals het gebruik en de juiste zorg. Uw marmer op de juiste manier verzorgen? Bekijk de schoonmaakmiddelen bij ProStone!
Terug naar overzicht
Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 513477
KVK: 67638554