Categorieën

Marmeren vloer schoonmaken

Marmer is een schitterende natuursteen die vaak wordt gebruikt in vloeren. Uiteraard wordt er “geleefd” op een vloer, en kunnen er daardoor vlekken ontstaan. Wilt u uw marmeren vloer schoonmaken? Dan is het belangrijk om een aantal zaken te onthouden. Zo bevat uw marmeren vloer kalk. Kalk lost op in zuur, dus het is absoluut noodzakelijk om een speciaal marmer schoonmaakmiddel te gebruiken dat geen zuren bevat. Tevens is het van belang om gemorste zuurhoudende dranken zoals cola, wijn of sinaasappelsap zo snel mogelijk van uw vloer te verwijderen.

Reinig de vloer met de juiste producten

Wanneer uw vloer ietwat vlekkerig is, dan is het handig om uw marmeren vloer schoon te maken. Dit doet u als volgt: kies een geschikte marmer reiniger en verdun deze indien nodig, het liefste met warm water. Vervolgens kunt u de oplossing aanbrengen op uw vloer en ongeveer 10 tot 20 minuten laten inwerken. Tenslotte kunt u de marmer reiniger verwijderen en de vloer eventueel nawrijven met een zachte doek. Het is meteen een soort onderhoud aan uw marmeren vloer, omdat het product zorgt voor een satijnachtige glans en tevens aangenaam ruikt.

Marmeren vloer polijsten? Ook dan helpen wij u graag verder!

Onderhoud marmeren vloer

Nadat uw marmeren vloer is geplaatst, dient deze onderhouden te worden. Het marmer onderhoud kan verschillen op basis van de leeftijd van de vloer en of deze in specie/mortel of lijm is gelegd.

  • Onderhoud marmeren vloer gelegd in specie/mortel: De eerste 4 weken kunt u de vloer reinigen met lauw water om de cement sluier te verwijderen. Na 4 weken kunt u gebruik maken van een speciale marmer vloerzeep.
  • Onderhouden marmeren vloer gelegd in lijm: Zelfde behandeling als bij de specie/mortel vloer, alleen geldt hierbij een termijn van 8 weken.

Op zoek naar een vloerzeep voor uw marmeren vloer? Ook deze vindt u bij ProStone!

Veelgestelde vragen

"Mag ik marmer schoonmaken met soda?" Marmer is een zeer gevoelig gesteente. Om die reden raden wij aan om een schoonmaakmiddel te gebruiken dat specifiek voor marmer bedoeld is.
"Mag ik azijn / schoonmaakazijn gebruiken om marmer schoon te maken?" Marmer is een kalkhoudend gesteente. Azijn lost kalk op en tast uw vloer aan. Om die reden raden wij dit af.
"Mag ik marmer reinigen met chloor?" Nee, marmer is een gevoelig gesteente en chloor is een erg agressief product.
"Kan ik marmer met een stoomreiniger schoonmaken?" Het is mogelijk, maar als uw vloer is voorzien van een beschermlaag, dan wordt deze opgelost door (veelvuldig) reinigen met stoom.
"Mag ik waterstofperoxide op marmer gebruiken?" Dit is mogelijk, maar laat dit door een professional doen voor een goed resultaat.
"Kan ik marmer schoonmaken met baking soda?" Marmer is erg gevoelig en we raden aan om geen gebruik te maken van baking soda. U kunt beter kiezen voor een schoonmaakmiddel dat specifiek bedoeld is voor marmer.
Terug naar overzicht
Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 513477
KVK: 67638554