Categorieën

Gietvloer reinigen: zo onderhoud u uw gietvloer!

Kiest u voor een prachtige gietvloer in uw woning? Dan wilt u er natuurlijk voor zorgen dat deze vloer zo lang mogelijk mooi blijft. Gietvloer reinigen is de perfecte manier om deze wens te vervullen. Echter, is het wel erg belangrijk dat het op de juiste manier gebeurt en met de juiste middelen. Gietvloeren kunnen erg kwetsbaar zijn voor verkleuring en krassen, hierdoor is het belangrijk dat er zo verantwoord mogelijk mee omgegaan wordt. Het voorkomen en herstellen hiervan, kan door het gebruik van een goede gietvloer reiniger. Wilt u graag uw vloer reinigen? Dan kunt u in onze webshop vinden welke reinigingsmiddelen hier het meest geschikt voor zijn. 

Hoe reinigt u een gietvloer?

Wanneer u op zoek bent naar een schoonmaakmiddel om de gietvloer van uw woonhuis te reinigen, dan heeft u vaak te maken met een polyurethaan gietvloer. Het is in dit geval belangrijk dat u stofzuigt met een zachte borstel. Hierdoor voorkomt u beschadigingen van een te harde borstel aan uw vloer. Daarnaast wordt aangeraden om één keer per week de gietvloer te dweilen met water en het juiste reinigingsmiddel. Het is belangrijk dat u gebruik maakt van reinigingsmiddelen die niet erg chloorhoudend zijn. Wanneer u de vloer wilt reinigen zonder water, kunt u het beste gebruik maken van een zachte microvezeldoek.  

Daarnaast kan het zijn dat u een epoxy gietvloer heeft, deze komen vaker voor in bedrijfs- en fabrieksruimtes. Wanneer u een epoxy gietvloer heeft, kunt u gebruik maken van een andere manier om uw gietvloer te reinigen. Zo kunt u een epoxy gietvloer het beste reinigen met een schrob-zuigmachine. Hierdoor kunt u uw gietvloer, snel en efficiënt reinigen. 

Onderhoudstips voor gietvloeren

Bij het onderhouden en reinigen van uw gietvloer, zijn er verschillende do’s en don’ts die een grote invloed hebben op uw vloer. Hierdoor zullen wij verschillende punten bespreken die de levensduur van uw gietvloer aanzienlijk kunnen verhogen. 
Om uw vloer zo goed mogelijk bij te houden is het belangrijk dat u vloerbeschermers gebruik onder uw meubels. Dit komt doordat sommige gietvloeren erg kwetsbaar zijn voor krassen. Daarnaast kan één keer per week dweilen ervoor zorgen dat de meeste vuiligheid weggenomen wordt. Ook kan een kwalitatieve deurmat ervoor zorgen dat er minder krassen vormen op uw vloer. De reden hiervoor is dat kleine steentjes onder uw schoenen weggehaald worden.

Wat ook belangrijk is om te weten, is wat u zoveel mogelijk moet vermijden. Het is belangrijk dat u zo min mogelijk gebruik maakt van schoonmaakmiddelen en dat u rubberstrepen vermijd of anders zo snel mogelijk verwijdert. Daarnaast raden wij aan om agressieve reinigers en schuursponsjes te vermijden. 

Welke reinigingsproducten zijn geschikt? 

Wanneer u uw gietvloer wilt reinigen, is het belangrijk dat u dit doet met reinigingsmiddelen die hier speciaal op inspelen. Hierbij is het belangrijk dat u reinigingsmiddelen met zeep vermijd omdat deze een vettige laag achterlaten op uw gietvloer. Deze laag trek stof en vuil aan waardoor uw vloer een vieze uitstraling heeft en glad wordt. Alle reinigingsmiddelen voor gietvloeren die geen zeep bevatten, en PH neutraal zijn, zijn geschikt om uw gietvloer te reinigen. Ontdek in de webshop van Prostone welke reinigingsmiddelen het beste zijn voor uw vloer!

Waar moet u op letten?

Een gietvloer heeft zijn voor- en nadelen. Bij het reinigen van uw gietvloer is het belangrijk dat u bij de polyurethaanvloer geen gebruik maakt van schuursponsjes en reinigingsmiddelen met zeep. Wanneer u een epoxy vloer heeft, kunt u het beste gebruik maken van een schrob-zuigmachine die uw vloer snel en efficiënt reinigt. 
Om slijting aan uw vloer te voorkomen, zijn er verschillende do’s en don’ts waarop u kunt letten. Zo is het belangrijk dat u uw meubels bewerkt met vloer beschermend materiaal en dat u gebruik maakt van een welkomst mat om de steentjes onder de schoenen te halen.

Bij het zoeken van reinigingsmiddelen is het belangrijk dat er zo weinig mogelijk chloor en geen zeep in zit. Daarnaast is het belangrijk dat het reinigingsmiddel PH neutraal is. Uw gietvloer schoonmaken doet u met de producten van Prostone! 

Veelgestelde vragen

"Hoe kan ik mijn gietvloer het beste schoonmaken?" Gietvloeren kunnen het beste worden schoongemaakt met warm water en een reinigingsmiddel van ProStone. Vermijd het gebruik van zure of schurende reinigingsmiddelen, omdat deze de vloer kunnen beschadigen. Gebruik ook geen stoomreiniger, omdat de hitte de vloer kan beschadigen. Het is het beste om de vloer regelmatig te stofzuigen of te vegen om stof en vuil te verwijderen.
"Moet ik een speciaal reinigingsmiddel gebruiken voor mijn gietvloer?" Bij ProStone vind je diverse reinigingsproducten speciaal ontworpen voor gietvloeren. Onze reinigingsmiddelen bevatten geen agressieve chemicaliën die de vloer kunnen beschadigen.
"Hoe vaak moet ik mijn gietvloer schoonmaken?" Dit hangt af van het gebruik van de vloer. Over het algemeen wordt aanbevolen om de vloer regelmatig schoon te maken om te voorkomen dat vuil en vlekken zich ophopen. Het is het beste om de vloer wekelijks of tweewekelijks te reinigen met de reinigingsproducten van ProStone.
Terug naar overzicht
Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 513477
KVK: 67638554