Categorie├źn

Een plavuizen vloer schoonmaken 

Vroeger werden plavuizen veelvuldig toegepast in oude boerderijen, zowel geglazuurd als ongeglazuurd. Tegenwoordig worden antieke plavuizen niet meer zo veel toegepast, maar nieuwe, keramische vloertegels worden ook onder de noemer plavuizen geschaard. 
Hoe dan ook: op het moment dat u beschikt over een plavuizen vloer, dan heeft u een vloer die wel degelijk tegen een stootje kan. Het voordeel is dat een dergelijke vloer over het algemeen eenvoudig te onderhouden is. Een plavuizen vloer of keramische tegels schoonmaken hoeft dan ook geen ingewikkelde klus te zijn!

Met onze tips en geschikte producten maakt u uw plavuizen vloer in één handomdraai schoon. Lees hieronder hoe u plavuizen kunt reinigen!

Plavuizen vloer reinigen

Ervaring wijst uit dat u op een plavuizen vloer vooral niet moet werken met middelen op zeepbasis, zoals bijvoorbeeld groene zeep. Schoonmaken met zeep resulteert in een vette laag op de vloer wat een strepig en vlekkerig uiterlijk geeft. Daarbij is het ook van belang dat u bij schoonmaken van de  plavuizen niet te veel schoonmaakmiddel gebruikt. Maak de vloer schoon met een mop of dweil waar microvezel in is verwerkt. Een goede microvezel dweil of mop zorgt er namelijk voor dat het vuil effectief verwijderd wordt van de vloer. 

Kortom: plavuizen reinigen doet u met geschikte materialen en reinigingsproducten! Alleen op deze manier kunt u een plavuizen vloer goed schoonmaken. 

De juiste reinigingsproducten 

Bent u helemaal klaar met de doffe uitstraling van uw plavuizen vloer en wilt u dat uw vloer er weer uitziet zoals nieuw? Bekijk dan eens de onderstaande producten van ProStone om uw plavuizen vloer te reinigen. Deze producten beloven dat uw vloer na het reinigen weer zal stralen. Test het uit en ervaar zelf het effect. Op zoek naar andere producten voor het natuursteen schoonmaken? Werp dan eens in blik in onze assortiment met kwaliteitsproducten. 

Veelgestelde vragen

""
Terug naar overzicht
Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 568055
KVK: 67638554