Categorie├źn

Een plavuizen vloer schoonmaken 

Vroeger werden plavuizen veelvuldig toegepast in oude boerderijen, zowel geglazuurd als ongeglazuurd. Tegenwoordig worden antieke plavuizen niet meer zo veel toegepast, maar nieuwe, keramische vloertegels worden ook onder de noemer plavuizen geschaard. 
Hoe dan ook: op het moment dat u beschikt over een plavuizen vloer, dan heeft u een vloer die wel degelijk tegen een stootje kan. Het voordeel is dat een dergelijke vloer over het algemeen eenvoudig te onderhouden is. Een plavuizen vloer of keramische tegels schoonmaken hoeft dan ook geen ingewikkelde klus te zijn!

Met onze tips en geschikte producten maakt u uw plavuizen vloer in één handomdraai schoon. Lees hieronder hoe u plavuizen kunt reinigen!

Plavuizen vloer reinigen

Ervaring wijst uit dat u op een plavuizen vloer vooral niet moet werken met middelen op zeepbasis, zoals bijvoorbeeld groene zeep. Schoonmaken met zeep resulteert in een vette laag op de vloer wat een strepig en vlekkerig uiterlijk geeft. Daarbij is het ook van belang dat u bij schoonmaken van de  plavuizen niet te veel schoonmaakmiddel gebruikt. Maak de vloer schoon met een mop of dweil waar microvezel in is verwerkt. Een goede microvezel dweil of mop zorgt er namelijk voor dat het vuil effectief verwijderd wordt van de vloer. 

Kortom: plavuizen reinigen doet u met geschikte materialen en reinigingsproducten! Alleen op deze manier kunt u een plavuizen vloer goed schoonmaken. 

Hoe dient u uw plavuizen vloer te reinigen?

Een plavuizen vloer kan relatief eenvoudig schoongemaakt worden met enkele basisbenodigdheden. Begin met het verwijderen van stof en vuil door de vloer te stofzuigen. Vervolgens kunt u met een mild reinigingsmiddel de vloer grondig dweilen. Het is belangrijk dat u hierbij gebruik maakt van een reinigingsmiddel dat speciaal hiervoor ontworpen is, vermijd zure of bijtende reinigingsmiddelen. Vervolgens dient de vloer grondig met schoon water gespoeld te worden om alle reinigingsmiddelen te verwijderen. Het regelmatig dweilen en stofzuigen van de vloer zorgt ervoor dat de levensduur van uw vloer verlengt wordt.

De juiste reinigingsproducten 

Bent u helemaal klaar met de doffe uitstraling van uw plavuizen vloer en wilt u dat uw vloer er weer uitziet zoals nieuw? Bekijk dan eens de onderstaande producten van ProStone om uw plavuizen vloer te reinigen. Deze producten beloven dat uw vloer na het reinigen weer zal stralen. Test het uit en ervaar zelf het effect. Op zoek naar andere producten voor het natuursteen schoonmaken? Werp dan eens in blik in onze assortiment met kwaliteitsproducten. 

Veelgestelde vragen

"Hoe vaak moet ik mijn plavuizen vloer reinigen?" Om de levensduur van uw plavuizen vloer te verlengen is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken en vuil en stof te verwijderen. Over het algemeen bevelen we aan de vloer wekelijks te stofzuigen en dweilen met een mild reinigingsmiddel. Advies nodig over het juiste schoonmaakmiddel voor uw vloer? Onze professionals staan u graag te woord.
"Welk schoonmaakmiddel moet ik gebruiken voor het reinigen van mij plavuizen vloer?" Bij het reinigen van uw plavuizen vloer is het belangrijk om een schoonmaakmiddel te gebruiken dat hier speciaal voor ontworpen is. Gebruik dus geen zure of bijtende eigen huis en tuin middeltjes, deze kunnen de vloer beschadigen en doffe plekken veroorzaken. Voor het juiste schoonmaakmiddel voor uw vloer kijken onze professionals graag met u mee.
Terug naar overzicht
Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 513477
KVK: 67638554