Categorieën

Marmer impregneren

Marmer is een tijdloos materiaal wat zeer veel toegepast wordt in hedendaagse interieurs en interieur accessoires. Tegenwoordig ziet u veel marmer eettafels, salontafels, en bijzettafels. Marmer impregneren is niet alleen belangrijk als u een marmeren vloer in uw tuin heeft. Impregneren is ook nodig in de badkamer en keuken, als u hier marmeren wandtegels, een marmeren wasbak of een marmeren aanrechtblad heeft. U dient echter wel gebruik te maken van het juiste impregneermiddel.

Waarom u marmer moet impregneren

Marmer impregneren beschermt het marmer tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Schadelijke invloeden van buitenaf kunnen ook binnen in uw keuken of badkamer bestaan als dat ze buiten uw marmeren vloer kunnen aantasten. Marmer is een natuursteen, een kalksteen om precies te zijn. De kalksteen is dan wel zeer hard, waardoor het niet zal vervormen door bijvoorbeeld warme temperaturen, het is ook kwetsbaar. Kalksteen is hard, maar het is niet tegen alles beschut. Zo kunnen sommige stoffen, die bijvoorbeeld in schoonmaakmiddelen zitten, het marmer aantasten. Ook gewoon water kan mooie, marmeren vloeren en wanden beschadigen en dof maken. Om schade te voorkomen en uw kostbare marmer langdurig mooi te houden, kiest u voor het impregneren van uw marmer met professionele impregneermiddelen.

Goed onderhoud is belangrijk

Marmer impregneren is een erg belangrijk onderdeel van het onderhoud als u uw marmeren vloer, wand of werkblad lang mooi en glanzend wilt houden. Met impregneren beschermt u uw marmer tegen schadelijke invloeden van bijvoorbeeld chemische middelen. Daarnaast beschermt u met marmer impregneren het natuursteen tegen water. Water kan desastreuze gevolgen hebben voor kalksteen. In water zit namelijk ook kalk en dat kan zich blijvend aan het marmer oppervlak hechten, waardoor het marmer dof en ruw wordt. Met marmer impregneren wordt uw marmeren vloer, wand of ander marmeren interieur- of exterieurstuk waterafstotend. Uw marmer blijft glanzend, glad en mooi.

Schoonmaken en impregneren van marmer

Uw marmer lang mooi en glanzend houden? Onderhoud het marmer jaarlijks met impregneermiddel. Tevens raden wij u aan om een speciaal reinigingsmiddel te gebruiken voor het schoonmaken van uw marmer, aangezien marmer niet bestand is tegen choline dat in veel schoonmaakproducten zit. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor Marseille zeep. Of ga voor een vloerzeep voor marmer, deze vindt u hier. 

Veelgestelde vragen

"Kan ik zelf marmer impregneren? " Jazeker, u kunt marmer zelf impregneren. Gebruik wel de juiste impregneermiddelen die uw vloer niet zullen aantasten. Bij Prostone kunt u de juiste producten bestellen. Twijfelt u over welke impregneer u nodig heeft? Bel ons en wij adviseren u graag. Schakelt u liever een professional in? Wij nemen u het werk graag uit handen. Neem contact met ons op via contactformulier of telefoon.
"Hoe vaak moet ik marmer impregneren?" Het is aan te raden om uw marmer jaarlijks te onderhouden met impregneermiddel, vooral voor marmer dat aan bepaalde weersinvloeden blootgesteld wordt of in een vochtige ruimte te vinden is. Voor een marmeren meubel, vloer, of wand die zich in een droge ruimte bevindt is dit niet elk jaar nodig.
"Waarom is impregneren van marmer belangrijk?" Marmer is een natuursteen bestaande uit kalksteen die aangetast kan worden door bepaalde zuren en daardoor krijgt u vlekken op uw mooie marmer. Hierdoor is het impregneren van uw marmer zeer belangrijk, door het impregneren wordt er een dun vuil en -waterafstotend laagje aangebracht op het marmer.
"Waarmee marmer impregneren?" Wij hebben verschillende impregneermiddelen voor uw marmer op de juiste manier te behandelen zodat u er zeker van kunt zijn dat uw mooie marmeren vloer, wand, tafel, keukenblad, etc. niet worden aangetast. Verder heeft ProStone nog verschillende reinigingsmiddelen speciaal voor het onderhouden van marmer, zodat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw mooie marmer.
Terug naar overzicht
Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 513477
KVK: 67638554