Categorieën

Cementsluier verwijderen van een natuurstenen vloer

Cementsluier kan een nieuw gelegde vloer aardig verpesten, met name als de tegels glanzend van aard zijn. Een natuurstenen vloer is een kostbare investering waar u natuurlijk zo lang mogelijk van wilt kunnen genieten. Het zou dan ook zonde zijn als u cementsluier aantreft op uw nieuwe vloer. Mocht het toch mis zijn gegaan, volg dan onze onderstaande tips op zodat u beslist kunt gaan genieten van een stralende vloer. Wanneer u er snel bij bent, worden het geen lange klussen en is het eenvoudig uit te voeren! Lees hieronder alles wat u moet weten om cementsluiter te verwijderen van natuursteen. 

Wat is cementsluier? 

Cementsluier is een vervelende bijkomstigheid na het voegen van uw vloer. Het is een doffe aanslag die na het leggen van tegels achter kan blijven. Cementsluier is eigenlijk niets anders dan een klein laagje voegmiddel dat na afloop van het drogen van uw vloer, achterblijft op uw vloer. 

Voorkomen van cementsluier 

Het is gemakkelijk om cementsluier te voorkomen. Het is verstandig om vlak na het drogen van het voegmiddel gebruik te maken van een warme, natte spons. Hier kunt u de tegels volledig mee schoonvegen. Wees hierbij niet te ruw, omdat u anders onbedoeld voegmiddel uit de voegen kunt trekken. Begin om deze reden dan ook niet te vroeg met het afboenen van uw tegels. Een goede richtlijn om aan te houden, is dat u met uw vingers over de voegen moet kunnen glijden zonder dat er voegmiddel op uw vingers blijft plakken. Een andere effectieve manier om cementsluier te voorkomen, is het sealen van uw tegels voordat u gaat voegen. 

Cementsluier verwijderen doe je zo!

Het is van belang om niet te lang te wachten met het verwijderen van cementsluier van natuursteen. Het is namelijk zo dat hoe langer u wacht, hoe moeilijker het wordt om de cementsluier te verwijderen. Op het internet wordt er vaak aangeraden om huismiddeltjes te gebruiken, echter raden wij dit ten strengste af. Naar onze mening is een natuurstenen vloer echt te duur om te experimenteren met huismiddeltjes en het risico te lopen dat uw vloer beschadigd wordt. Gebruik de beste producten voor het impregneren van natuursteen en onderhoud! U wilt uiteraard zo lang mogelijk van uw natuurstenen vloer profiteren. In dat opzicht kunt u beter investeren in goede schoonmaakmiddelen! ProStone heeft alles in huis om cementsluiter te verwijderen van een natuurstenen vloer. Bent u op zoek naar producten, zodat u het natuursteen kunt schoonmaken?  Bij ProStone hebben we wat u zoekt!

Tips om je betonvloer te reinigen? Deze vind je hier!

Veelgestelde vragen

"Kan cementsluier worden verwijderd?" Ja dit kan, maar hoe langer je wacht des te moeilijker het wordt. Lees altijd goed de beschrijving van je reinigingsmiddel, ieder specifieke soort natuursteen heeft zijn eigen schoonmaakmiddel. Wij raden het ten strengste af om met huismiddeltjes aan de slag te gaan. Natuursteen schoonmaken doe je met de producten voor natuursteen onderhoud.
"Wat is cementsluier?" Cementsluier is het doffe laagje aanslag dat na het leggen van tegels achter kan blijven. Dit laagje zorgt voor een doffe waas die op de nieuwe vloer of wand achterblijft.
"Hoe verwijder ik cement van natuursteen?" Wanneer er restanten van cement zijn achtergebleven op je natuurstenen vloer is het belangrijk om niet te lang te wachten. Ga niet aan de slag met huishoudelijke middeltjes maar vertrouw op de professionele producten van ProStone. Onze professionals helpen je graag verder.
Terug naar overzicht
Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 513477
KVK: 67638554