Categorieën

Natuursteen vensterbank reinigen

Met een natuurstenen vensterbank voegt u een vleugje luxe en elegantie toe aan uw woning, tevens kunnen ze een duurzame en functionele toevoeging zijn. Om de levensduur van uw natuurstenen vensterbanken te onderhouden en de schoonheid te behouden is het belangrijk om uw natuurstenen vensterbank op de juiste manier te onderhoud en te reinigen. In dit artikel vertellen we u enkele essentiële tips om dat te bereiken!

Regelmatige reiniging van uw natuurstenen vensterbank

Uw natuurstenen vensterbank regelmatig reinigen is de sleutel tot een langdurige prachtige vensterbank. Hier volgen enkele tips:

  • Regelmatig stof en vuil verwijderen

Door regelmatig het stof en vuil van de vensterbank te vegen met een zachte, droge doek of plumeau voorkomt u dat vuil zich ophoopt en krassen veroorzaakt. 

  • Zacht reinigen

Reinig regelmatig uw natuurstenen vensterbank met een vochtige, zachte doek en een milde natuursteen zeep van ProStone. Vermijd aggressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de steen beschadigen. 

  • Onmiddellijk morsingen opruimen

Om vlekken te voorkomen is het belangrijk dat gemorst voedsel of vloeistoffen onmiddellijk worden opgeruimd. Omdat natuursteen gevoelig is voor vlekken is het belangrijk om snel te handelen. 

Vlekken verwijderen van uw natuurstenen vensterbank

Soms kunnen er vlekken op uw natuurstenen vensterbank ontstaan. De vlekken kunnen variëren van vetvlekken, tot inktvlekken of wijn- of vruchtensapvlekken. Om vlekken van uw natuursteen te verwijderen kunt u gebruik maken van een ontvetter of een van de andere professionele producten van ProStone. Dep voorzichtig met een doek en maak het vervolgens schoon met de schoonmaakmiddelen van ProStone. 

Afdichting en onderhoud

Afhankelijk van het type natuursteen kan het nodig zijn om uw vensterbank periodiek opnieuw te sealen. Door natuursteen te sealen voorkomt u dat vocht en vlekken in de steen binnendringen. 
Met de juiste zorg en aandacht kunt u uw natuurstenen vensterbanken in topconditie houden, waardoor u nog vele jaren van deze charme en elegantie in uw woning kunt genieten. 

Veelgestelde vragen

"Hoe reinig ik dagelijkse vuil en stof van mijn natuurstenen vensterbank?" Gebruik een zachte, droge doek of een stofdoek om dagelijks stof en vuil van de vensterbank te verwijderen.
"Moet ik professionele hulp inschakelen voor het reinigen van mijn natuurstenen vensterbank?" Bij ernstige vlekken, beschadigingen of als u twijfelt over de juiste schoonmaakmethoden, is het raadzaam om een professionele natuursteenreiniger te raadplegen om schade te voorkomen. Bij ProStone helpen we u graag verder! Neem vrijblijvend contact op met onze professionals.
Terug naar overzicht
Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 513477
KVK: 67638554