Categorieën

Natuursteen impregneren en natuursteen behandelen: hoe gaat dit in zijn werk?

Natuursteen impregneren betekent eigenlijk het doordringen van een materiaal, in dit geval natuursteen, met een ander materiaal. Hierdoor worden open ruimtes binnen in het natuursteen als het ware opgevuld, waardoor vuil en vocht niet (of minder goed) worden opgenomen. Dit voorkomt vlekken en hierdoor kunt u langer genieten van uw natuurstenen vloer of blad.

Wanneer natuursteen impregneren?

Het impregneren van natuursteen kan bij zowel nieuwe als bestaande vloeren. Gaat u een nieuwe vloer natuursteen behandelen, wacht dan op zijn minst vier weken alvorens u gaat impregneren of behandelen. Het is namelijk noodzakelijk dat het voegmiddel volledig uithardt en de vloer volledig is "uitgezweet". Als u te snel gaat impregneren, dan bestaat de kans dat u vocht in de tegel opsluit. Zelfs "ademende" impregneermiddelen kunnen maar tot op zekere hoogte vocht afvoeren, dus houdt hier rekening mee.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

1) Het juiste impregneermiddel aanschaffen. Allereerst is het natuurlijk van belang dat u het juiste middel aanschaft om uw natuursteen te impregneren. Door goed te kijken naar het soort natuursteen en de gewenste eigenschappen, kunt u een geschikte natuursteen impregneer uitkiezen uit ons online aanbod waarmee u uw natuursteen kunt behandelen.

2) De ondergrond voorbereiden. Vervolgens is het belangrijk om voor een goede ondergrond te zorgen. Zo dient de vloer zo droog mogelijk te zijn, om een optimale opname van het impregneermiddel te bewerkstelligen. Ook dient u het natuursteen te reinigen en moet het vrij zijn van eventuele reinigingsmiddel restanten.

3) Aanbrengen impregneermiddel. Vervolgens kunt u beginnen uw natuursteen vloer te impregneren: breng een eerste laag impregneer genereus aan en laat deze intrekken. Het aanbrengen kan met een niet-pluizende roller, doek of vlakmop.

Een eventuele tweede of derde behandeling kunt u daarna op de nog natte vloer aanbrengen. Laat het natuursteen impregneer nooit opdrogen alvorens een volgende laag aan te brengen!

4) Afnemen met een wisser. Na het impregneren dient u uw vloer af te nemen met een wisser. Om oneffenheden te voorkomen dient u in één keer het hele oppervlak te doen. Probeer de het wissen zo vloeiend mogelijk te laten verlopen.

Hoe vaak dient u natuursteen te impregneren of te behandelen?

Dit is sterk afhankelijk van de omstandigheden. Richtlijnen hoe vaak natuursteen behandeld of geïmpregneerd moet worden zijn als volgt:

  • Natuursteen binnen: Eens in de vijf jaar zou voldoende moeten zijn.
  • Natte ruimte: Eens per jaar
  • Natuursteen tegels buiten: Eens per jaar

Zowel voor de juiste schoonmaakmiddelen als de middelen om uw natuursteen te impregneren, bent u bij ProStone aan het juiste adres. Wij helpen u graag verder bij het behandelen van uw natuursteen.

Veelgestelde vragen

"Kan ik hulp krijgen bij het uitkiezen van een geschikt impregneermiddel?" Ja, u kunt contact opnemen met de klantenservice van Prostone. Wij helpen u graag verder bij het uitkiezen van een geschikt impregneermiddel voor uw vloer.
Terug naar overzicht
Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 568055
KVK: 67638554