Categorieën

Het schoonmaken van een granito vloer

U kunt een granito vloer schoonmaken op twee manieren: droog en nat. Droog reinigen doet u met een bezem of stofzuiger. Hiermee kunt u zand of andersoortig klein vuil van uw vloer verwijderen. U kunt u granito vloer ook nat reinigen. Een scheutje granito reiniger in lauwwarm water en breng het aan op de vloer. Laat het daarna gewoon opdrogen of neem het af met water. Dit is afhankelijk van de granito reiniger die u gebruikt. Lees dus altijd goed de verpakking alvorens u begint met het schoonmaken van uw granito vloer.

Granito tips

  1. Laat u adviseren door professionals. Het verkeerde reinigingsmiddel kan uw vloer ruïneren en daar zit u natuurlijk niet op te wachten.
  2. Heeft u een professioneel schoonmaakmiddel aangeschaft om uw granito vloer te reinigen? Ook dan raden wij aan om het middel te testen op een klein, onopvallend oppervlak. Zo weet u zeker dat het middel niet schadelijk is voor uw vloer.
  3. In het kader van granito onderhoud is het verstandig om de vloer af en toe te impregneren. Dit zorgt ervoor dat de vloer beter bestand wordt tegen vlekken en vuil. Ook voor granito impregneer bent u bij ons aan het juiste adres.

Geen huismiddeltjes zoals soda en azijn

Het wordt nog erg vaak gedaan: een granito vloer schoonmaken met azijn, soda of andersoortige huismiddeltjes. Dit kan echter erg gevaarlijk zijn. Zulke middelen zijn niet gemaakt om een dergelijke vloer mee te reinigen, en hierdoor kunnen hardnekkige vlekken ontstaan. Soms kan de vloer zelfs onomkeerbaar worden beschadigd. Om dit te voorkomen raden we aan om uitsluitend gebruik te maken van professionele producten.

Ook bij professionele producten is het van belang om het reinigingsmiddel eerst op een onopvallende plaats te testen. Elke vloer is anders en deze kleine onderlinge verschillen kunnen er voor zorgen dat uw vloer anders reageert op een schoonmaakmiddel.

Veelgestelde vragen

""
Terug naar overzicht
Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 568055
KVK: 67638554