Categorieën

Het schoonmaken van een granito vloer

U kunt een granito vloer schoonmaken op twee manieren: droog en nat. Droog reinigen doet u met een bezem of stofzuiger. Hiermee kunt u zand of andersoortig klein vuil van uw vloer verwijderen. U kunt uw granito vloer ook nat reinigen. Een scheutje granito reiniger in lauwwarm water en breng het aan op de vloer. Laat het daarna gewoon opdrogen of neem het af met water. Dit is afhankelijk van de granito reiniger die u gebruikt. Lees dus altijd goed de verpakking alvorens u begint met het schoonmaken van uw granito vloer.

Het schoonmaken van een granito vloer vereist zorgvuldigheid om de mooie uitstraling van de vloer te behouden. Begin met het verwijderen van los vuil en stof door de vloer regelmatig te vegen of te stofzuigen. Gebruik warm water en een mild reinigingsmiddel om de vloer schoon te maken, en vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen of schurende materialen, omdat deze de vloer kunnen beschadigen. Voor hardnekkige vlekken is het raadzaam om een speciaal reinigingsmiddel voor granito vloeren van ProStone te gebruiken. Zorg ervoor dat u de vloer goed droogt na het schoonmaken om te voorkomen dat er water in de vloer trekt. Met de juiste zorg en onderhoud kan een granito vloer er jarenlang mooi uitzien.

Granito tips

  1. Laat u adviseren door professionals. Het verkeerde reinigingsmiddel kan uw vloer ruïneren en daar zit u natuurlijk niet op te wachten.
  2. Heeft u een professioneel schoonmaakmiddel aangeschaft om uw granito vloer te reinigen? Ook dan raden wij aan om het middel te testen op een klein, onopvallend oppervlak. Zo weet u zeker dat het middel niet schadelijk is voor uw vloer.
  3. In het kader van granito onderhoud is het verstandig om de vloer af en toe te impregneren. Dit zorgt ervoor dat de vloer beter bestand wordt tegen vlekken en vuil. Ook voor granito impregneer bent u bij ons aan het juiste adres.

Granito vloer reinigen

Een veelzijdige en elegante keuze voor vloeren is natuursteen, granito is daar geen uitzondering op. De mix van gekleurde steentjes en het tijdloze karakter maken granito vloeren tot ware kunstwerken. Regelmatig en zorgvuldig onderhoud is essentieel voor het behouden van de pracht en glans van uw granito vloer. Agressieve chemicaliën en schurende schoonmaakmiddelen kunnen uw natuurstenen oppervlak beschadigen. Zorgvuldig onderhoud van uw granito vloer is essentieel. Het is raadzaam om mildere pH-neutrale reinigingsmiddelen te gebruiken die specifiek zijn ontworpen voor natuursteen. Behoudt de duurzaamheid en pracht van uw granito vloer door met zorg te kiezen voor de juiste schoonmaakproducten en methoden. 

Geen huismiddeltjes zoals soda en azijn

Het wordt nog erg vaak gedaan: een granito vloer schoonmaken met azijn, soda of andersoortige huismiddeltjes. Dit kan echter erg gevaarlijk zijn. Zulke middelen zijn niet gemaakt om een dergelijke vloer mee te reinigen, en hierdoor kunnen hardnekkige vlekken ontstaan. Soms kan de vloer zelfs onomkeerbaar worden beschadigd. Om dit te voorkomen raden we aan om uitsluitend gebruik te maken van professionele producten.

Ook bij professionele producten is het van belang om het reinigingsmiddel eerst op een onopvallende plaats te testen. Elke vloer is anders en deze kleine onderlinge verschillen kunnen er voor zorgen dat uw vloer anders reageert op een schoonmaakmiddel.

Veelgestelde vragen

"Hoe vaak moet ik mijn granito vloer schoonmaken?" Het is raadzaam om uw granito vloer minstens één keer per week schoon te maken om stof en vuil te verwijderen. Bekijk het aanbod reinigingsproducten van Prostone nu online!
"Moet ik speciale reinigingsmiddelen gebruiken voor mijn granito vloer?" Ja, het is het beste om milde reinigingsmiddelen te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor granito vloeren. Vermijd het gebruik van schuurmiddelen of zure reinigingsmiddelen, omdat deze de vloer kunnen beschadigen. Bij Prostone ben je op het juiste adres!
Terug naar overzicht
Prostone Alles voor natuurstenen

Keizersveld 52C
5803 AN Venray
The Netherlands

Tel: +31 478 513477
KVK: 67638554